“България Еър” премахва таксите си за превоз на домашни любимци за украински бежанци

“България Еър” премахва таксите си за превоз на домашни любимци за украински бежанци

Домашните любимци са част от всяко едно семейство, затова и в сложна международна обстановка като настоящата, “България Еър” се обръща със специален жест към всички украински бежанци, които бягат от войната, но не искат да изоставят своите домашни любимци. Специално за тях националният превозвач “България Еър” премахва всички такси за превоз на домашни любимци по редовните си директни полети.


Всички пътуващи с украински паспорт или карта на бежанец могат да се възползват от облекчените условия и да превозят домашния си любимец безплатно до края на юли 2022 година.


“Защото знаем, че те са част от вашето семейство” е мотото зад услугата за транспортиране на животни на “България Еър”, а чрез жеста си към нуждаещите се, авиокомпанията доказва смисъла му повече от всякога. Решението на “България Еър” да помогне като предостави сигурен  безплатен превоз на домашните любимци на бежанците от Украйна бе направено в резултат на призивите на международната неправителствена организация за защита на животните Humane Society Worldwide.


По информация на организацията, високите такси и политиките за превоз на животни на различните авиокомпании, са създали сериозни проблеми в Румъния, Полша и Германия и са направили превоза на домашни любимци непосилен за бежанците. В същото време, Европейската комисия се обърна към държавите-членки с искане да облекчат процедурите за сигурен превоз на домашни любимци. Виждайки потенциал да помогне, “България Еър”, която от години е известна с гостоприемството си към животни по време на полет, премахна таксите за превоз на кучета и котки за пътуващите с украински паспорт или карта на бежанец.


“България Еър” винаги е имала много сериозна корпоративна социална отговорност по отношение на различни каузи, затова и за никого не е изненада, че и в сериозна обстановка като настоящата, отново протягаме ръка, като даваме възможност за усмивка на стотици бягащи от войната“, каза Христо Тодоров – изпълнителен директор на “България Еър”.


“Aплодираме “България Еър” за това, че е сред първите авиокомпании, които предлагат безплатен транспорт за животни-придружители на украински бежанци. Ограниченията за превоз на домашни любимци могат да бъдат още една пречка в дългото пътуване към безопасността за тези бежанци, които смятат своите котки, кучета или други животни-придружители за членове на семейството и отказват да ги оставят след себе си”, каза Рууд Томброк, изпълнителен директор на HSI/Европа.


“През последните седмици HSI/Europe се обърна към 75 транспортни компании с молба да направят всичко в рамките на техните правомощия и ресурси за улесняване на достъпа на домашни любимци в самолети и автобуси. Никой не трябва да се отделя от любимия си четириног приятел, особено във време на криза”, допълни той.


Условията, на които трябва да отговарят превозените животни, са подробно описани на уебсайта на “България Еър“.


Междувременно, освен жеста си към украинските бежанци, “България Еър” продължава да предлага услугата си за превоз на домашни любимци за всички свои пасажери на изгодни цени. За кучетата и котките, които се превозват в багажното отделение, няма ограничение в теглото. Задължително обаче трябва да се транспортират в клетка или транспортен контейнер с определени размери, както и да са маркирани, да са на поне 3 месеца и да имат поставена ваксина против бяс.


Превозването на кучета и котки в пътническата кабина е възможно, ако животното тежи до 8 кг и пътува в клетка. Повече подробности ще откриете тук: https://www.air.bg/bg/uslugi/prevoz-na-domashni-lubimci

Leave a Comment

Your email address will not be published.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.